Emotional Freedom Techniques

EFT helpt je om los te laten wat je tegenhoudt, te ontwapenen, voluit te voelen, schuld en schaamte in de ogen te kijken, zodat je in staat bent, je beste leven te leiden.

Emotional Freedom Techniques helpt

verdriet en trauma te verwerken, fysieke klachten te verminderen, angsten te overwinnen en doelen te bereiken.

Ontdek Emotional Freedom Techniques (EFT)

Stress, angst en trauma kunnen een verstikkende greep hebben op ons dagelijks leven, maar er is een bewezen en doeltreffende manier om jezelf te bevrijden: Emotional Freedom Techniques, oftewel EFT. EFT is een body-mind techniek die ik gebruik in mijn coaching en mentoring.
EFT, ook wel Emotional Freedom Techniques, is een effectieve manier om je emoties te beheersen.
Het is een op meridianen gebaseerde psycho-therapievorm. EFT maakt gebruik van de meridianen als koppeling tussen lichaam en geest

Laat EFT je gids zijn naar een leven zonder de last van stress. Met zachte tiktechnieken op specifieke meridiaanpunten van je lichaam, zal je merken hoe de spanning wegsmelt en plaatsmaakt voor een diepe ontspanning. EFT helpt je om angst te overwinnen, zodat je met vertrouwen en moed kunt floreren.

Trauma hoeft niet langer je levenspad te bepalen. Met EFT kun je de emotionele last van het verleden verminderen, waardoor je ruimte krijgt voor genezing en herstel. Deze technieken bieden een veilige en effectieve manier om traumatische ervaringen los te laten en plaats te maken voor innerlijke rust.

Kies voor een leven van emotionele vrijheid met EFT. Ontdek de kracht van tikken, loslaten en genezen. Neem vandaag nog de stap om stress, angst en trauma achter je te laten en een pad in te slaan naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven.

Inspirerende getuigenissen
Ja, het kan ook voor jou werken!

Emotional freedom techniques (EFT) heeft bij mij zaken losgemaakt die ‘babbeltherapieën’ niet konden. Het is meer dan de ‘theorie kennen’, het gaat ook echt om het voelen in je lichaam. Ook de aanpak die zowel ‘holistisch’ aanpak  én de spiritueel is, maakt voor mij een enorm verschil. Iets wat ik miste bij andere begeleiders.

Ariël, Holistisch én spiritueel, meer dan babbeltherapie

Net als velen zocht ik wanhopig naar een oplossing voor een medisch probleem. Kristel en haar collega’s in de KPNI-praktijk hanteren een holistische benadering waarbij ze het hele lichaam en de geest onderzoeken. Uiteindelijk besefte ik dat alles met elkaar verbonden is. Ik heb zelf duidelijk ervaren dat fysieke pijnen niet noodzakelijkerwijs worden veroorzaakt op de plaats waar je de pijn daadwerkelijk voelt. Artsen en specialisten richten zich vaak vooral op de locatie van de pijn en mogelijke directe oorzaken, zoals iets dat vastzit, maar ze hebben vaak een beperktere kijk op het grotere geheel. Voor mij was Kristel van onschatbare waarde bij het vinden van een alomvattende oplossing.

Kristel gaat verder dan alleen de symptomen en pakt de onderliggende oorzaken aan, waardoor mijn lichaam stap voor stap meer pijnvrij aanvoelt.

Jurgen, Pijnvrij dankzij holistische aanpak

Na vele teleurstellende ervaringen met psychologen, vond ik eindelijk een doorverwijzing naar Kristel Van Damme via mijn orthomoleculair therapeut Florence Vanneste. Bij mijn eerste ontmoeting met Kristel voelde ik me meteen op mijn gemak, en ze stelde me gerust.

Ze introduceerde me aan EFT en matrix reïmprinting, twee nieuwe therapieën voor mij.

Ik was aangenaam verrast na mijn eerste sessie bij Kristel. Mijn hoofd voelde meteen rustiger aan, en ik merkte dat ik minder piekerde. Een blij gevoel overviel me, en ik voelde ook minder stress en angst. Bovendien sliep ik dieper na de sessie. Na enkele EFT- en matrix reimprinting-sessies besloot ik de sessies op te nemen op mijn smartphone, zodat ik de dagen erna kon oefenen, en ik zag al snel positieve resultaten.

Waar ik dus eerder geen resultaten behaalde, had ik hier al na 1 sessie meer resultaat dan jaren afspraken bij psychologen. Ik ben fan.

Inge, Snel positieve resultaten

Een van de grote doorbraken voor mij is mijn relatie met mijn moeder. Nu kan ik van haar houden en toch trouw blijven aan mezelf. Ik voel me veel sterker en zelfverzekerder in haar aanwezigheid. Het mooie is dat dit na EFT bijna vanzelf lijkt te komen. Met Kristel’s begeleiding is het een zachtaardige manier om verandering in gang te zetten. Als ik één specifiek ding zou moeten noemen dat ik van Kristel heb ontvangen, dan is het wel persoonlijke groei en het gevoel dat ik er mag zijn.

Lieve, doorbraak relatie met moeder

De pijn en het verdriet is vervaagd en mijn focus ligt nu vooral op zelfontdekking. De begeleiding heeft duidelijk gemaakt dat luisteren naar jezelf van groot belang is, en dat pas ik nu actief toe. Als je ook wilt leren vertrouwen op je gevoel, ben je bij Kristel zeker op de juiste plek.

Katia, Pijn en verdriet vervaagt

De Voordelen van Emotional Freedom Techniques.

Emotional Freedom Techniques (EFT), een boeiende combinatie van acupressuur en moderne psychologie, die helpt bij:

1. Stressvermindering: In een wereld vol hectiek biedt EFT een rustgevende ontsnapping. Door zachtjes te tikken op specifieke meridiaanpunten van het lichaam, kan EFT helpen om stress en angst te verminderen, waardoor een gevoel van diepe ontspanning ontstaat.

2. Traumaverwerking: EFT fungeert als een zachte gids voor diegenen die met trauma te maken hebben gehad. Het tikken op de meridiaanpunten, terwijl de aandacht gericht is op de emoties van het verleden, kan helpen bij het bevrijden van emotionele ballast en het bevorderen van herstel.

3. Angst en fobieën: Voor degenen die geplaagd worden door angsten en fobieën, kan EFT een licht aan het einde van de tunnel bieden. Door het tikken op de meridiaanpunten terwijl ze hun angsten onder ogen zien, ervaren mensen vaak een geleidelijke vermindering van de intensiteit van hun angsten.

4. Pijnverlichting: EFT onthult een intrigerende benadering van pijnmanagement. Het proces van tikken op meridiaanpunten kan resulteren in daadwerkelijke verlichting van pijn, en biedt zo een nieuwe mogelijkheid voor hen die op zoek zijn naar natuurlijke methoden.

5. Zelfbewustzijn en zelfacceptatie: EFT fungeert als een kompas op de reis naar zelfontdekking. Het helpt om emotionele blokkades te ontrafelen en bevordert zelfacceptatie en liefde, waardoor individuen een dieper begrip van zichzelf krijgen.

6. Verbetering van prestaties: Van sport tot kunst en zakelijke ondernemingen, EFT is een veelzijdige bondgenoot voor prestatieverbetering. Door prestatiegerelateerde angst te verminderen, kunnen mensen hun volledige potentieel benutten.

Of je nu op zoek bent naar rust, herstel of groei, EFT biedt een unieke benadering om balans te vinden in de chaos van het moderne leven.

Praten alleen helpt niet.
EFT werkt lichaamsgericht en op diepere lagen.

Jouw lichaam spreekt, zeg ik altijd. Al sinds eeuwen hebben we altijd al intuïtief begrepen dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Jammer genoeg brengt het leven nu dikwijls een scheiding tussen wat we met ons hele wezen weten en wat onze denkgeest (ratio) als waarheid accepteert. Dit ten koste van je gezondheid.

Inzicht in jezelf en de werking van onze geest en ons lichaam is waardevol.  Heel wat fysieke klachten heeft een emotionele oorzaak. Daarom kan het bevrijdend werken om de druk van jouw schouders te halen.

Als je je bewust wordt en de transformatie aangaat om de daad bij het woord te voegen kunnen we ziekte voorkomen of genezen.  Als je lichaam ‘nee’ zegt, geeft het jou een signaal, het helpt bij het afstemmen op jouw innerlijke wijsheid.

Wat is Emotional freedom techniques?

Emotional Freedom Techniques, ook wel bekend als tapping, is een behandelingstechniek die cognitieve therapie integreert met acupressuur. Acupressuur, een oorspronkelijke techniek uit China, reguleert de energieën van het lichaam door druk uit te oefenen op de meridiaanpunten (energiebanen) van het lichaam. EFT bevordert de stimulatie van het elektromagnetisch veld.

Deze methode combineert de energetische benadering van de mens uit acupunctuur en shiatsu met inzichten van onder andere de neurowetenschappen en NLP. De tapping-techniek werd ontwikkeld door de Amerikaanse ingenieur en NLP-master Gary Craig, die beweert dat elke negatieve emotie een verstoring in het energiesysteem vertegenwoordigt.

E-motion staat voor energie in beweging, waarbij emoties soms onbewust in het lichaam vastzitten. Door te tikken op de acupunctuurpunten brengen we deze emoties in beweging, wat kan leiden tot verwerking en loslaten.

Emotional Freedom Techniques vormt een krachtige benadering om onopgeloste kindertijdklachten aan te pakken, ongewenste reacties op diverse emotionele prikkels te veranderen, en beperkende overtuigingen die niet langer dienstbaar zijn, te transformeren. EFT staat voor Emotional Freedom Techniques, ook wel bekend als emotionele bevrijdingstechniek of tapping.

podcast Kristel Van Damme

Kies voor een leven van emotionele vrijheid met EFT. Ontdek de kracht van tikken, loslaten en genezen. Neem vandaag nog de stap om stress, angst en trauma achter je te laten en een pad in te slaan naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven.

Emotional Freedom Techniques helpt je deze problemen aanpakken:

  • Emotionele problemen zoals boosheid, woedeaanvallen, verdriet, jaloezie, schaamte, schuldgevoelens, gevoel van afgesneden zijn, eenzaamheid, …
  • Angsten en fobieën: Sociale angststoornis (Sociale fobie), agorafobie, specifieke fobieën, paniekstoornis, obsessief-compulsieve stoornis (OCS), gegeneraliseerde angststoornis (GAS), posttraumatische stressstoornis (PTSS), separatieangststoornis, bloosangst (Erythrophobia), telefonofobie, hypochondrie (Ziektevrees), faalangst, vliegangst, naaldenfobie, watervrees, bloosangst, claustrofobie, jawsfobie …
  • Chronische stress en stressproblematiek in al zijn aspecten: fysieke druk en spanning, emotionele disbalans, mentale verwarring
  • Traumaverwerking en posttraumatische stress(PTSD): na trauma, ongeluk, natuurramp, operatie, ziekteproces, …
  • Psychosomatische klachten zoals hyperventilatie, buikklachten, spanning in de borstkas, slapeloosheid, hoofdpijn, migraine…
  • Persoonlijke ontwikkeling – zelfvertrouwen, zelfliefde, grenzen stellen, zelfbeeld, assertiviteit, emotionele intelligentie,…
  • Burn-out en depressie: Vermoeidheid, slaapproblemen, pijn, gewichtsveranderingen, concentratieproblemen, …
  • Begeleiding van intense of stresserende levensfasen zoals midlife, pensioen, lege nest, echtscheiding, alleen- of samenwonen, trouwen, wel of niet kinderen krijgen, ouder worden
  • Gedragsproblemen bij kinderen
  • Rouwverwerking: Verdriet en huilbuien, woede en frustratie, schuldgevoel, angst en bezorgdheid, verwarring

Inspirerende getuigenissen & ja, het werkt ook voor jou …

De therapieën zorgden ervoor dat ik meer in contact kwam met mijn emoties en minder angst en stress ervaarde. Mijn zelfvertrouwen groeide, en ik merkte een diepere zelfliefde op. Bovendien ben ik blij dat ik heb ervaren dat er een verbetering van fibromyalgie is en dat ik meer uit mijn hoofd kom. De sleutel tot succes was consistent oefenen, slechts 2 keer 5 minuten per dag in combinatie met de sessies bij Kristel. Herhaling bleek echt de kracht van meesterschap te zijn. EFT heeft me opvallend sneller geholpen dan traditionele therapiesessies bij een psycholoog. Kristel past ook meerdere technieken toe om haar klanten te ondersteunen, wat ik als zeer waardevol heb ervaren.

Inge, minder angst en stress - verbetering fibromyalgie

Sinds ik begonnen ben met EFT, heb ik een opmerkelijke rust ervaren en zijn mijn angsten aanzienlijk verminderd. Mijn hartritme lijkt meer in harmonie te zijn, hoewel er af en toe nog momenten zijn waarop ik onregelmatigheden voel.  Het tikken, de kern van EFT, is inmiddels een vertrouwd onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden. Ik integreer het in meerdere positieve affirmaties, en het fungeert als een krachtig hulpmiddel om mijn innerlijke welzijn te ondersteunen.

Marina, Bron van rust en balans in mijn leven

Het is een proces en je ziet van in het begin al positieve veranderingen en dat geeft een goed gevoel want in het dagelijkse leven voel ik sterker en beter. Je luistert niet alleen, maar je zoekt samen ook naar oplossingen en methodes waar ik me goed bij voel. Je geeft tips en spreekt soms over dingen uit eigen ervaring en dat geeft vertrouwen.
Je persoonlijke aanpak, je werkt ‘op maat’, je geeft opdrachten en doet oefeningen waar ik op dat moment nood aan heb. De oefeningen kan je daarna nog thuis verder gebruiken. EFT en Matrix reïmprinting kende ik niet, maar heeft ook een positief effect!

Eva, samen naar oplossingen en methodes

Het symptoom is nooit het echte probleem.

Ik zoek dikwijls op wat de psychologische oorsprong is van ziektes of zielsoorzaken van ziektes. In mijn onderzoek naar de verbanden tussen emotionele toestanden en lichamelijke aandoeningen, ben ik me bewust van het feit dat het symptoom zelden het echte probleem vertegenwoordigt. Zo zie ik dikwijls dat een emotioneel probleem uit jouw verleden vaak de start was voor het ontstaan van je klachten. Angsten en trauma’s veroorzaken chronische stress in jouw systeem, waardoor jouw onderbewuste gaat vechten, vluchten of verstarren. Deze prikkels zorgen voor een verstoring in jouw energiesysteem en werkingsmechanisme, wat uiteindelijk kan leiden tot diverse acute en chronische aandoeningen.

Het is belangrijk om te erkennen dat de oorsprong van deze klacht ligt in jouw verleden en de emoties die er toen waren. Als we bewust en onbewuste herinneringen onderzoeken en aanpakken, kunnen we beginnen met het loslaten ervan wanneer jij er klaar voor bent. De gevoelens en emoties die nu nog steeds resoneren in jouw lichaam en geest, kunnen getransformeerd worden. Ik geloof dat technieken zoals auto-suggesties en affirmaties waardevolle instrumenten kunnen zijn in deze behandeling. Samen kunnen we werken aan het ontrafelen van de emotionele wortels van jouw klachten en het bevorderen van genezing op meerdere niveaus.

Emotional Freedom Techniques = ‘evidence-based practice’

Volgens Bruce Lipton, PhD, verdwijnen storende emoties, fysieke klachten en traumatische herinneringen door middel van Emotional Freedom Techniques (EFT), ook wel bekend als Tapping. Deze opmerkelijke resultaten hebben geleid tot een snelle wereldwijde groei van Tapping.

Deze indrukwekkende bevindingen zijn niet onopgemerkt gebleven bij talloze onderzoekers, wat heeft geleid tot uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar Tapping. Met meer dan 100 gepubliceerde wetenschappelijke studies wordt Tapping (EFT) momenteel erkend als een ‘evidence-based practice’.

Enkele van de onderzochte effecten zijn onder andere een daling van cortisol, verbeterde immuniteit, vermindering van pijn, angst, depressie, posttraumatische stressstoornis (PTSS), bloeddruk en eetverslavingen, evenals een afname van stressgerelateerde hoge bloeddruk.

Op zoek naar verhelderende videofragmenten ?

Voor een overzicht van de studies kun je oa volgende websites bezoeken:

Matrix Reimprinting combineert EFT
met ‘inner child work’  – voor diepgaand traumawerk

Matrix Reimprinting is een nieuwe meridiaantaptechniek ontwikkeld door EFT-meester Karl Dawson. Net als EFT lost Matrix Reimprinting vaak langdurige emotionele en fysieke problemen op. Door te veranderen hoe je oude gebeurtenissen waarneemt en hoe ingesleten ideeën je woorden en daden vormgeven.
In tegenstelling tot EFT zorgt Matrix Reïmprinting namelijk niet alleen voor het verdwijnen van de emotionele lading, met deze methode kan de herinnering zelfs worden veranderd.

Een nieuwe weg bewandel je stap voor stap.
Verandering begint bij de eerste stap.

De eerste stap is heel eenvoudig:
Plan jouw traject nu in.

Jij hebt de kracht om te transformeren!