Emotional Freedom Techniques

Van stress, angst en trauma naar herstel en balans.
EFT helpt je om los te laten wat je tegenhoudt zodat je je beste leven kan leiden.

emotional freedom techniques

Emotional Freedom Techniques als antwoord op

herstel van verdriet en trauma, fysieke klachten, angsten overwinnen,
beperkende overtuigingen los te laten en doelen te bereiken.

Wat is Emotional freedom techniques?

Emotional Freedom Techniques of tapping, is een behandelingstechniek die cognitieve therapie combineert met acupressuur. Acupressuur is een techniek afkomstig uit China, waarbij de energieën van het lichaam geregeld worden door het uitoefenen van druk op de meridiaan-punten (energiebanen) van het lichaam.  EFT stimuleert het elektromagnetisch veld. Het is het resultaat van een ontmoeting tussen oost en west.

Het combineert de energetische mensvisie uit acupunctuur en shiatsu met inzichten uit onder meer de neurowetenschappen en NLP. De tapping techniek’ werd ontwikkeld door de Amerikaanse ingenieur en NLP master Gary Craig, die stelt dat elke negatieve emotie een verstoring in het energiesysteem is.

Emotional Freedom Techniques is een krachtige manier om te gaan met onopgeloste klachten van de kindertijd, wijzigt ongewenste reacties op verschillende emotionele triggers, transformeert beperkende overtuigingen die jou niet meer dienen. Het werkt dus kortom op mentaal, fysiek of emotioneel vlak.  Klachten nemen snel en waarneembaar af, met blijvend resultaat. Herprogrammeren naar meer geluk en vrijheid!

EFT is de afkorting voor Emotional Freedom Techniques of emotionele bevrijdingstechniek, ook wel tapping genoemd.

”Praten alleen helpt niet. EFT werkt lichaamsgericht en op diepere lagen.”

Emotional Freedom Techniques helpt bij:

 • Emotionele problemen zoals boosheid, woedeaanvallen, verdriet, jaloezie, schaamte, schuldgevoelens, gevoel van afgesneden zijn, eenzaamheid, …
 • Angsten en fobieën
 • Chronische stress en stressproblematiek in al zijn aspecten: fysieke druk en spanning, emotionele disbalans, mentale verwarring
 • Angsten en fobieën zoals gegeneraliseerde angst (piekeren), faalangst, vliegangst, spinnenfobie, naaldenfobie, pleinvrees (agorafobie), watervrees, bloosangst, claustrofobie, …
 • Traumaverwerking en posttraumatische stress(PTSD): na trauma, ongeluk, natuurramp, operatie, ziekteproces, …
 • Depressie
 • Psychosomatische klachten zoals hyperventilatie, buikklachten, spanning in de borstkas, slapeloosheid, hoofdpijn, migraine…
 • Persoonlijke ontwikkeling – zelfvertrouwen en zelfliefde
 • Lichamelijke klachten, oververmoeidheid, overspanning, burn-out, fybromyalgie, …
 • Begeleiding van intense of stresserende levensfasen zoals midlife, pensioen, lege nest, echtscheiding, alleen- of samenwonen, trouwen, wel of niet kinderen krijgen, ouder worden
 • Professionele blokkades
 • Gedragsproblemen bij kinderen
 • Gewenning en verslavingen
 • Rouwverwerking

Matrix Reimprinting combineert EFT
met ‘inner child work’  – voor diepgaand traumawerk

Matrix Reimprinting is een nieuwe meridiaantaptechniek ontwikkeld door EFT-meester Karl Dawson. Net als EFT lost Matrix Reimprinting vaak langdurige emotionele en fysieke problemen op. Door te veranderen hoe je oude gebeurtenissen waarneemt en hoe ingesleten ideeën je woorden en daden vormgeven.
In tegenstelling tot EFT zorgt Matrix Reïmprinting namelijk niet alleen voor het verdwijnen van de emotionele lading, met deze methode kan de herinnering zelfs worden veranderd.

Het symptoom is nooit het echte probleem.

EFT zorgt voor herstel in jouw energetisch systeem. Door de desensitisatie van emoties ga je naar een neutrale, veilige modus.
Je reageert op situaties in het nu in plaats vanuit jouw verleden.

Zo zie ik dikwijls dat een emotioneel probleem uit jouw verleden vaak de start was voor het ontstaan van je klachten. Angsten en trauma’s veroorzaken chronische stress in jouw systeem waardoor jouw onderbewuste gaat vechten, vluchten of verstarren. Deze prikkels zorgen voor een verstoring in jouw energiesysteem en werkingsmechanisme. Een verzwakt energetisch veld kan de oorzaak zijn van vele acute en chronische aandoeningen.

We focussen op 2 dingen : wat je zegt of denkt en waar ik druk geef op het klassieke systeem van acupunctuur. Wat je zegt of denkt, houdt een steeds veranderende focus in jouw oorspronkelijke klacht/probleem. De oorsprong van deze klacht ligt in jouw verleden en de emoties die er toen waren. Bewust en onbewuste herinneringen komen aan bod waar je nu klaar voor bent om los te laten. De gevoelens en emoties die het nu creëert in jouw lichaam en geest transformeren we. Auto-suggesties en affirmaties kunnen deel uitmaken in deze behandeling.

Mind-body connectie

Jouw lichaam spreekt, zeg ik altijd. Al sinds eeuwen hebben we altijd al intuïtief begrepen dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Jammer genoeg brengt het leven nu dikwijls een scheiding tussen wat we met ons hele wezen weten en wat onze denkgeest (ratio) als waarheid accepteert. Dit ten koste van je gezondheid.

Inzicht in jezelf en de werking van onze geest en ons lichaam is waardevol. Heel wat fysieke klachten heeft een emotionele oorzaak. Daarom kan het bevrijdend werken om de druk van jouw schouders te halen.

Als je je bewust wordt en de transformatie aangaat om de daad bij het woord te voegen kunnen we ziekte voorkomen of genezen. Als je lichaam ‘nee’ zegt, geeft het jou een signaal, het helpt bij het afstemmen op jouw innerlijke wijsheid.

”Jouw lichaam spreekt. Ontcijfer de signalen.”

Bewustwording, verwerken en loslaten.

Bewustwording, verwerken en loslaten zijn de sleutelwoorden in jouw begeleiding. Loslaten is een krachtige daad! Als je leert loslaten, kun je weer vooruit. Je bent niet langer verstrikt in je problemen. Hierin help ik jou om de controle los te laten, om het maximale te bereiken.

De basismethode is eenvoudig. Daarom leer ik je die als cliënt ook aan, zodat je zelf snel en effectief dagelijkse problemen kunt oplossen. Tijdens de sessies werken we diepgaand aan de onderliggende thema’s en beperkende overtuigingen.

Emotional Freedom Techniques
‘evidence-based practice’

“Storende emoties, fysieke klachten en traumatiserende herinneringen verdwijnen dmv EFT” (Bruce Lipton, PhD). Dit zijn enkele van de opmerkelijke resultaten van Tapping. Door deze interessante resultaten groeit Tapping wereldwijd snel.

Dit is ook tientallen onderzoekers opgevallen. Daardoor wordt Tapping al geruime tijd grondig  wetenschappelijk onderzocht.  Dankzij de meer dan 100 gepubliceerde wetenschappelijke studies wordt Tapping momenteel beschouwd als een ‘evidence-based practice’.

Effecten die onderzocht zijn : daling cortisol, verbeterd immuniteit, daling van pijn, angst, depressie, PTSS, bloeddruk, eetverslavingen, daling van een hoge bloeddruk stressgerelateerd.

Op zoek naar verhelderende videofragmenten ?

Voor een overzicht van de studies kun je oa volgende websites bezoeken:

Een nieuwe weg bewandel je stap voor stap.
Verandering begint bij de eerste stap.

De eerste stap is heel eenvoudig:
Plan jouw EFT sessie nu in.

Jij hebt de kracht om te transformeren!