Matrix Reimprinting
Transformeer jouw overtuigingen & trauma’s
via body imprints

Ontdek de krachtige visualisatie methode

kristel van damme matrix reimprinting

Herschrijf jouw verleden met de
Matrix Reimprinting.

Wat is de Matrix Reimprinting?

Matrix Reimprinting is een nieuwe meridiaantaptechniek ontwikkeld door EFT-meester Karl Dawson. Net als EFT lost Matrix Reimprinting vaak langdurige emotionele en fysieke problemen op. Door te veranderen hoe je oude gebeurtenissen waarneemt en hoe ingesleten ideeën je woorden en daden vormgeven.

Matrix Reimprinting is ontstaan vanuit EFT maar gaat een stap verder. Matrix Reimprinting combineert EFT met ‘inner child work’ en de meest recente inzichten uit traumaonderzoek en epigenetica. Het is een milde en unieke werkvorm voor diepgaand traumawerk. De methode stelt je in staat rond vroege trauma’s te werken.

Matrix Reïmprinting gaat ervan uit dat gebeurtenissen en herinneringen als beelden worden opgeslagen in een energieveld, de zogenaamde Matrix, en niet in onze cellen of in onze hersenen. Deze beelden zijn weerklanken uit ons verleden en worden ook wel ECHO’s (Energy Conscious Hologram) genoemd. ECHO’s kunnen door ons brein als het ware worden gedownload uit de Matrix. Traumatische ervaringen uit het verleden kunnen daarna met behulp van de MR-techniek, waarbij tegelijkertijd wordt getikt op de meridiaan-uiteinden van jezelf en van de ECHO, op een ontspannen manier worden overschreven.

In tegenstelling tot EFT zorgt Matrix Reïmprinting namelijk niet alleen voor het verdwijnen van de emotionele lading, met deze methode kan de herinnering zelfs worden veranderd. We stappen als het ware de herinnering binnen. Daar gaan we dè woorden zeggen en dè dingen doen die we toen eigenlijk hadden willen zeggen of doen, maar die we toen niet konden, omdat we ofwel te klein waren om het allemaal te begrijpen, ofwel omdat de situatie te overweldigend was. Met MR transformeren we dus het beeld van die herinnering en bevrijden we onszelf zodoende van zware gebeurtenissen uit het verleden.

”Net als EFT, maakt de Matrix Reimprinting ook gebruik van het traditionele meridiaansysteem dat al duizenden jaren in de acupunctuur wordt gebruikt.”

Hoe verloopt een MR sessie?

We gaan naar jouw getraumatiseerde (kind)herinnering stap voor stap, ik forceer nooit. In deze visualisatie pas jij EFT toe op je getraumatiseerde (kind)deel. Hierin begeleid ik jou. In deze herinnering werken we met jouw echo en gebruiken we hulpbronnen die er toen in realiteit niet waren (bijvoorbeeld een knuffel van een liefdevolle mama, een begripsvolle vader, een nieuw inzicht, politie, etc). 

Je ervaart ontlading op dat moment van o.a. angsten, paniek, eenzaamheid, woede, machteloosheid… die er toen waren. Je laat de emoties toe waarvan je toen vluchtte, vechtte of bevroor.  De beangstigende beelden en gevoel  worden letterlijk getransformeerd naar geruststellende situaties.  Dit stelt je in staat om de – meestal onbewuste – beperkende overtuigingen die op dat moment zijn ontstaan (vb. ik ben niet slim genoeg, ik ben niks waard, mannen zijn allemaal hetzelfde, ik kan dit nooit, …) los te laten.


Na afloop van de sessie krijg je ‘huiswerk’ mee: je gaat de getransformeerde beelden gedurende 3 weken dagelijks ‘reimprinten’. Het uiteindelijke doel van Matrix Reimprinting is het loslaten van beperkende overtuigingen op neurologisch niveau.

 

Matrix Reimprinting voordelen:

  • Door de gedissocieerde manier van werken vindt er geen hertraumatisering plaats.
  • Je onderbewuste heeft alle informatie voor je vastgehouden in de Matrix. Het maakt niet uit of je nog bewust weet hebt van het moment of van de negatieve ervaring zelf, door deze techniek wordt je onderbewuste op een zachte en vriendelijke manier bereikt en krijg je toegang tot de ervaring.
  • Doordat je via je ECHO details te weten komt waar je met je geheugen niet meer bijkwam, krijg je meer begrip en wijsheid over de gebeurtenissen in je leven.
  • Het veranderen van deze beelden creëert lichamelijke en emotionele genezing en stelt je tevens in staat om meer positieve ervaringen aan te trekken.
  • Tot in je DNA word je je ervan bewust dat je trauma geen invloed meer heeft op jouw doen en laten, en dus ook niet op je welzijn. De herinnering is er nog wel, maar hij is getransformeerd en de lading is eraf.

Een nieuwe weg bewandel je stap voor stap.
Verandering begint bij de eerste stap.

De eerste stap is heel eenvoudig:
Plan jouw Matrix Reimprinting sessie nu in.

Jij hebt de kracht om te transformeren!