Kies bewust voor een job die in lijn ligt met je verlangens.

loopbaanbegeleiding kristel van damme

Loopbaanbegeleiding als antwoord op

Wat is jouw verlangen in het leven?
Wie ben ik als mens, wat kan ik en wat wil ik?
Wat heb ik nodig om me goed te voelen? Welke doelen en keuzes maak ik?
Deblokkeren van je stroom op je diepere lagen op weg naar je levensdoel.

Heb jij ook het gevoel dat je afwijkt van je pad?

Telkens wanneer je even niet op de juiste weg bent, communiceren je geest en lichaam dit door middel van signalen: onzekerheid, paniek en ziekte geven aan dat er iets moet veranderen. Je bent van je juiste pad afgeweken, zie het als emotionele feedback.

Diep van binnen kennen we ons levensdoel. Er komen altijd dingen op je pad, mogelijkheden om zaken aan te pakken in je leven en werk.
Interne levensdoel is voor iedereen hetzelfde. Leven in het nu, naar de essentie gaan, groeien op je bewustzijnspad.
Externe levensdoel ga je creëren met jouw unieke kwaliteiten. Jouw sterktes en talenten waarmee je expressie gaat geven aan jouw persoonlijke levensdoel.

Wat mag je verwachten in jouw loopbaanbegeleiding?

Een veilige omgeving, rust, vertrouwen en ervaring.

Een veilige omgeving, rust en vertrouwen kan ik jou bieden om een optimaal resultaat te behalen, stap voor stap.

Iedere begeleiding wordt aangepast volgens jouw noden en verlangens. Bij de start van het traject gaan we samen op weg om dit te onderzoeken en voelen we ook wat er onderbewust leeft.

Ik kan putten uit talrijke jaren ervaring in verschillende bedrijven en functies in de commerciële sector en Human Resources met betrekking tot coachen, stress en burn-out, persoonlijke ontwikkeling, loopbaankeuzes…

Welke sterktes en talenten heb ik van nature?

Sterktes en talenten zijn persoonlijkheidskenmerken die vrij stabiel blijven gedurende jouw hele leven. Ze beïnvloeden de manier waarop je denkt, voelt, wilt en handelt. Het zijn psychologische eigenschappen die beschouwd worden als de bouwstenen van geluk en van ons vermogen tot bloei en ontwikkeling. Het zijn ook energiebronnen. Hoe meer we onze sterktes en talenten kunnen inzetten, hoe meer energie we krijgen en hoe meer we onze batterijen opladen. Je voelt je letterlijk “opgeladen” wanneer je jouw sterktes gebruikt.

Welke omgeving heb ik nodig om me goed te voelen?

Onze werkwaarden, bedrijfscultuur, interesses, vaardigheden, de manier waarop we nieuwe dingen leren, … Het zegt allemaal heel veel over het soort omgeving dat we nodig hebben om helemaal open te bloeien. Het is belangrijk om hier een goede voeling mee te hebben.

Wat is mijn persoonlijke missie, levensdoel?

Het zijn onze dromen en onze verlangens die ons in beweging brengen. Daarom verkennen we tijdens de loopbaanbegeleiding jouw verlangens en ambities. Niet enkel op professioneel vlak, maar vooral op het vlak van jouw levensdroom.

Doelen en keuzes

Wie ben ik ? Wie wil ik zijn ? En welke keuzes maak ik hiervoor ? In jouw loopbaanbegeleiding maken we deze doelen meer bewust, zodat ze als handvaten kunnen dienen bij het maken van keuzes.

De diepere lagen: deblokkeren van je stroom naar jouw levensdoel, belemmerende overtuigingen aanpakken.

Herkenbaar? Je twijfelt aan je capaciteiten ?  Leg je de lat genadeloos hoog voor jezelf en onderschat je jouw eigen prestaties? Schrik dat je passie niet aanslaat? Wat dan? Heb je negatieve ervaringen of verhalen gehoord en schrikken ze jou af.
Is het duidelijk wat jouw levensdroom is en voel je waar je jouw stroom aan het blokkeren bent?

Ook hier kan ik jou ondersteunen om die angst te verminderen en toch te durven springen en geloven dat jouw parachute zal opengaan. Ik werk met verschillende tools om jouw ‘imposter syndrome’ aan te pakken. Het zou jammer zijn om er niet voor te gaan.

loopbaanbegeleiding voor werknemers en zelfstandigen
“Wees afgestemd op je werk zodat het niet als werk voelt. Jij hebt de kracht om opnieuw te kiezen!”

Mogelijke loopbaanvragen waar je mee zit
als werknemer

 • Ik wil mijn loopbaan graag een andere richting geven, maar welke?
 • Van werknemer naar zelfstandige
 • Hoe stel ik mijn grenzen ten opzichte van mijn collega’s?
 • Hoe kan ik mijn combinatie werk-privé beter in balans brengen?
 • Hoe moet ik omgaan met stress en hoge werkdruk?
 • Er wordt gepest (bossing) op het werk, wat kan ik doen?
 • Hoe moet ik omgaan met conflicten die ik heb met collega’s of mijn baas?
 • Ik wil doorgroeien maar wil eerst inzicht krijgen op mijn competenties
 • Ik wil solliciteren voor een andere functie maar wil advies
 • Ik wil weer gelukkig naar mijn werk gaan maar weet niet hoe
 • Ik wil zicht krijgen op mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Herkenbaar?

 • Ga je soms tegen je zin werken?
 • Wil je weten welke job écht bij je past? Carrièreswitch?
 • Voel je je futloos of overspannen?
 • Vind je geen voldoening in je job?
 • Zit je met twijfels over je keuzes?

Mogelijke loopbaanvragen waar je mee zit
als zelfstandige / ondernemer

 • ik voel dat ik bepaalde stromen aan het blokkeren ben en wil eruit
 • Ik wil loskomen van oude patronen zoals keihard werken telt, mezelf uitputten, ga naar balans
 •  Verkrijg je meer inzicht in je ondernemende vaardigheden: waar ben je sterk in? Waar kan je nog in verbeteren?
 • Benieuwd waar je vandaag staat en waar je naartoe wilt?
 • Onder de loep nemen hoe jij je eigen groei en ontwikkeling ziet?
 • Hoe moet ik omgaan met conflicten met mijn werknemers?
 • Twijfel over de stap van bijberoep naar hoofdberoep?
 • Worstel je met balans werk/privé?
 • Wil je constructief leren feedback geven aan medewerkers?
 • Ik wil weer gelukkig naar mijn onderneming gaan maar weet niet hoe

Herkenbaar?

 • Waar worstel je mee?
 • Waar twijfel je aan?
 • Hoe zie je jouw toekomst en zaak tegemoet?
 • Ga je soms tegen je zin werken?
 • Wil je weten welke job écht bij je past ? Carrièreswitch?
 • Voel je je futloos of overspannen?

Enkele zoekwoorden waarvoor je terecht kan bij mij

Worklife balance, werkhervatting-na-burnout, stresshantering, zingeving, loopbaanoriëntatie, veerkracht opbouwen, pestgedrag op het werk, groei en uitdaging, arbeidsmarkt-verkenning, heroriëntatie, relaties in werkcontext, kwaliteiten reflectie, motieven reflectie …

Wat hun ervaring was

Na een turbulent jaar waarin mijn leven overkop werd gegooid, voelde ik tot in mijn diepste wezen dat
het tijd was voor verandering. Ik zat niet langer op het voor mij ‘juiste’ pad. Alsof ik ergens een verkeerde afslag
had genomen, of onderweg iets was verloren. Het grootste obstakel bleek mijn eigen zelfvertrouwen, en ik besefte dat ik
dit niet alleen kon, ik had een helpende hand nodig.
Ik zocht naar loopbaanbegeleiding met een eerder holistische visie en kwam terecht bij Coaching Life, en bij Kristel.
Zij heeft me vanaf de eerste sessie laten voelen dat datgene ik dacht verloren te zijn onderweg, nooit weggeweest was,
er lag hooguit een laagje stof op. Door de oefeningen en gesprekken hervond ik het vertrouwen en geloof in mijzelf en
mijn kunnen terug en daar ben ik Kristel (en Coaching Life) heel dankbaar voor.
Ik weet weer wat ik waard ben en waar ik voor sta, en de sessies met Kristel hebben mij de moed gegeven om te springen
en te gaan voor wat ik echt wil.
Duizendmaal dank!
Nadia P.

Bedankt voor de coaching zowel over mijn loopbaan als de mental coaching! Jij als klankbord dat niet meteen oordeelt, dat was erg waardevol op een moment in mijn leven waarbij ik het gevoel had dat alles rond mij heel erg snel veranderde.
Je maakte mij ervan bewust dat ik als mens op elk moment in mijn leven een eigen beslissingskracht hebt (onnozel dat je het soms vergeet eigenlijk), maar dat gaf rust.
Je gaf me vertrouwen en daar putte ik draagkracht uit. Je deed me inzien dat ik de lat niet altijd zo hoog moet leggen, en vertrouwen mag hebben in mijn eigen kwaliteiten. Ik heb het gevoel dat ik nu uit een diep dal geraakt ben en me niet constant over de lange termijn zorgen moet maken, maar eerder van dag tot dag leef én geniet.

Jeroen B.
De loopbaanbegeleiding bij Kristel heeft er voor gezorgd dat ik écht stappen durf te ondernemen om mijn eigen zaak op te starten. Mijn leven is helemaal veranderd, ik werk nu als zelfstandig ondernemer en geniet van mijn vrijheid.
Hannah C., Your Content Goes Here
Durven hulp vragen bij elke stap en toch de beslissing volledig vanuit mezelf maken. ‘Ja’ zeggen op wat ik voel wat ik wil en ‘neen’ tegen wat ik niet meer wil.. klinkt eenvoudig maar was een moeilijke stap. Bewust durven springen om opnieuw te gaan studeren. Het loopbaantraject was de moeite waard, ik raad het iedereen aan.
Sofie M., Your Content Goes Here

Waardevolle tools die ik inzet waar nodig

MBTI® is het meest bekende ontwikkelingsinstrument ter wereld. Ik zet MBTI voor een stukje in om inzicht te krijgen in de puzzel ‘wie ben ik?’ en welke soort job past bij wie ik ben. Het is geen volledig MBTI-profiel in de loopbaanbegeleiding.

Entre-spiegel2.0® is een wetenschappelijk onderbouwde tool. Het brengt je ondernemersvaardigheden in kaart. De ENTRE-Spiegel 2.0 peilt naar de elf belangrijkste competenties die je als ondernemer nodig hebt. Ik gebruikt de ENTRE-Spiegel 2.0 als een zelfreflectie-instrument en coachen hier verder op jouw competenties waar je verder kan op ontwikkelen.

Keuzekompas® helpt mensen om die dingen, die er voor hen écht toe doen, op een rijtje te zetten wanneer belangrijke levenskeuzes zich aandienen. Beslissingen in studie, werk en leven zijn immers zoveel authentieker en duurzamer wanneer ze aansluiten bij jouw intern kompas.

Voorwaarden gebruik loopbaancheques

Algemeen gesteld moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen:

Je woont in Vlaanderen of Brussel.
Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
Je werkte minimum 7 jaar (= 84 maanden) als werknemer of zelfstandige.
Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
Er zijn uitzonderingen. Lees ze op de website van de VDAB: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie

Via loopbaancheques van de VDAB betaal je zelf maar een klein deel van je loopbaanbegeleiding. De rest betaalt de overheid!

Je hebt recht op 7u begeleiding om de 6 jaar.  Cheque 1 (40 euro) = 4u begeleiding, cheque 2 (40 euro) =3u begeleiding.
Bestel ze online via ‘Mijn loopbaan’ op de site van de VDAB of telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700.

Heb je geen recht meer op loopbaancheques ?

Dan kan je ook bij mij terecht en reken ik het uurtarief aan.

Ik werk onder het mandaat van Coaching life loopbaancentrum

loopbaancheque vdab

Een nieuwe weg bewandel je stap voor stap.
Verandering begint bij de eerste stap.

De eerste stap is heel eenvoudig:
Plan jouw loopbaanbegeleiding nu in.

Jij hebt de kracht om opnieuw te kiezen!