Kies bewust voor een job die in lijn ligt met je verlangens.

Laten we aan onze tocht beginnen
loopbaanbegeleiding kristel van damme

Wat is jouw missie, verlangen in het leven?

Bevind jij je op het juiste pad?
Ga je de juiste kant uit of dwaal je af van je levensdoel?

Heb jij ook het gevoel dat je afwijkt van je pad?

Verbinding met jouw lichaam, geest en ziel zijn een drie-eenheid. Telkens wanneer je even niet op de juiste weg bent, communiceren je geest en lichaam dit door middel van signalen: onzekerheid, paniek en ziekte geven aan dat er iets moet veranderen. Je bent van je juiste pad afgeweken, zie het als emotionele feedback, jouw lichaam spreekt. Met een heldere verbinding tussen lichaam, ziel en geest ontstaat er ruimte om te voelen wat je echt nodig hebt. Wat heb ik nu nodig om me goed te voelen?

Wat mag je verwachten in jouw loopbaanbegeleiding?

Coaching vormt de basis voor deze professionele begeleiding.

Een veilige omgeving, rust en vertrouwen kan ik jou bieden om een optimaal resultaat te behalen, stap voor stap. Er bestaat geen standaard behandeling; het is altijd anders.

Iedere begeleiding wordt aangepast volgens jouw noden en verlangens. Misschien wil je terug gaan studeren ? Of wil je sprong maken naar een zelfstandig beroep? Of wil je door een levenskeuze of beperking minder gaan werken ? terug in loondienst ? Bij de start van het traject gaan we samen op weg om dit te onderzoeken en voelen we ook wat er onderbewust leeft.

Ik kan putten uit talrijke jaren ervaring in verschillende bedrijven en functies in de commerciële sector en Human Resources met betrekking tot coachen, stress en burn-out, persoonlijke ontwikkeling, loopbaankeuzes…

We kijken ruimer dan je loopbaan

We kijken naar hoe je in het leven staat, naar wie jij bent als mens. Die inzichten nemen we mee in je loopbaanbegeleiding. Samen kijken we naar hoe je in het leven staat, naar wie jij bent als mens. Inzicht in jezelf: wie ben ik, wat kan ik & wat wil ik. Ook gaan voelen in plaats van te denken.

We zetten alles samen op een rijtje, stap voor stap, om een keuze te maken finaal die authentieker en duurzamer aansluit bij jouw intern kompas. Je krijgt een zicht op jouw waarden, energiebronnen, dromen of doelen. De dingen waar je meer wilt mee doen of net loslaten, de omgeving en cultuur die past bij jou.

We kijken ook op diepere lagen : last van belemmerende overtuigingen?

Is het duidelijk wat jouw missie is en voel je waar je jouw stroom aan het blokkeren bent?  Geen nood.
Herkenbaar? Je twijfelt aan je capaciteiten ?  Leg je de lat genadeloos hoog voor jezelf en onderschat je jouw eigen prestaties? Schrik dat je passie niet aanslaat? Wat dan? Heb je negatieve ervaringen of verhalen gehoord en schrikken ze jou af.

Ook hier kan ik jou ondersteunen om die angst te verminderen en toch te durven springen en geloven dat jouw parachute zal opengaan. Coaching en Emotional Freedom techniques is een perfecte tool om jouw ‘imposter syndrome’ aan te pakken. Het zou jammer zijn om er niet voor te gaan.

Gaan we samen op pad?
loopbaanbegeleiding voor werknemers en zelfstandigen
“Wees afgestemd op je werk zodat het niet als werk voelt. Jij hebt de kracht om opnieuw te kiezen!”

Mogelijke loopbaanvragen waar je mee zit
als werknemer

 • Ik wil mijn loopbaan graag een andere richting geven, maar welke?
 • Van werknemer naar zelfstandige
 • Hoe stel ik mijn grenzen ten opzichte van mijn collega’s?
 • Hoe kan ik mijn combinatie werk-privé beter in balans brengen?
 • Hoe moet ik omgaan met stress en hoge werkdruk?
 • Er wordt gepest (bossing) op het werk, wat kan ik doen?
 • Hoe moet ik omgaan met conflicten die ik heb met collega’s of mijn baas?
 • Ik wil doorgroeien maar wil eerst inzicht krijgen op mijn competenties
 • Ik wil solliciteren voor een andere functie maar wil advies
 • Ik wil weer gelukkig naar mijn werk gaan maar weet niet hoe
 • Ik wil zicht krijgen op mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Herkenbaar?

 • Ga je soms tegen je zin werken?
 • Wil je weten welke job écht bij je past? Carrièreswitch?
 • Voel je je futloos of overspannen?
 • Vind je geen voldoening in je job?
 • Zit je met twijfels over je keuzes?

Mogelijke loopbaanvragen waar je mee zit
als zelfstandige / ondernemer

 • ik voel dat ik bepaalde stromen aan het blokkeren ben en wil eruit
 • Ik wil loskomen van oude patronen zoals keihard werken telt, mezelf uitputten, ga naar balans
 •  Verkrijg je meer inzicht in je ondernemende vaardigheden: waar ben je sterk in? Waar kan je nog in verbeteren?
 • Benieuwd waar je vandaag staat en waar je naartoe wilt?
 • Onder de loep nemen hoe jij je eigen groei en ontwikkeling ziet?
 • Hoe moet ik omgaan met conflicten met mijn werknemers?
 • Twijfel over de stap van bijberoep naar hoofdberoep?
 • Worstel je met balans werk/privé?
 • Wil je constructief leren feedback geven aan medewerkers?
 • Ik wil weer gelukkig naar mijn onderneming gaan maar weet niet hoe

Herkenbaar?

 • Waar worstel je mee?
 • Waar twijfel je aan?
 • Hoe zie je jouw toekomst en zaak tegemoet?
 • Ga je soms tegen je zin werken?
 • Wil je weten welke job écht bij je past ? Carrièreswitch?
 • Voel je je futloos of overspannen?
Heb je nog twijfels ? vragen ? Ik help je graag verder

Waardevolle tools die ik inzet waar nodig

MBTI® is het meest bekende ontwikkelingsinstrument ter wereld. Het MBTI-profiel laat zien hoe een individu omgaat met de wereld om zich heen en geeft inzicht in zijn/haar motivatie en de motivatie van anderen.

Entre-spiegel2.0® is een wetenschappelijk onderbouwde tool. Het brengt je ondernemersvaardigheden in kaart. De ENTRE-Spiegel 2.0 peilt naar de elf belangrijkste competenties die je als ondernemer nodig hebt. Ik gebruikt de ENTRE-Spiegel 2.0 als een zelfreflectie-instrument en coachen hier verder op jouw competenties waar je verder kan op ontwikkelen.

Keuzekompas® helpt mensen om die dingen, die er voor hen écht toe doen, op een rijtje te zetten wanneer belangrijke levenskeuzes zich aandienen. Beslissingen in studie, werk en leven zijn immers zoveel authentieker en duurzamer wanneer ze aansluiten bij jouw intern kompas.

Ontdek wat MBTI® is
Ontdek wat Entre-spiegel2.0® is
Ontdek wat Keuzekompas® is

Voorwaarden gebruik loopbaancheques

Algemeen gesteld moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen:

Je woont in Vlaanderen of Brussel.
Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
Je werkte minimum 7 jaar (= 84 maanden) als werknemer of zelfstandige.
Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
Er zijn uitzonderingen. Lees ze op de website van de VDAB: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie

Via loopbaancheques betaal je zelf maar een klein deel van je loopbaanbegeleiding. De rest betaalt de overheid!

Je hebt recht op 7u begeleiding voor 80 euro (werkelijke waarde 1100 euro) om de 6 jaar.
Bestel ze online via ‘Mijn loopbaan’ op de site van de VDAB of telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700.

Heb je geen recht meer op loopbaancheques ?

Dan kan je ook bij mij terecht en reken ik het uurtarief aan.

Ik werk onder het mandaat van

COACHING LIFE
LOOPBAANCENTRUM FANTASTIQUE

Vind Jouw Pure-Unieke Pad

Een nieuwe weg bewandel je stap voor stap.
Verandering begint bij de eerste stap.

De eerste stap is heel eenvoudig:
Plan jouw loopbaanbegeleiding nu in.

Jij hebt de kracht om opnieuw te kiezen!

Boek nu