Kies bewust voor een job die in lijn ligt met je verlangens.

Loopbaanbegeleiding als antwoord op

Hoe je jouw persoonlijke missie helder krijgt
Jouw sterktes en unieke talenten herkennen
Je allergrootste dromen te formuleren & jouw ideale bedrijf
Hoe je angsten overwinnen om je talenten in te zetten
Hoe je omgaat met struggles op het werk

0
uren coaching
0
clienten
0
loopbaan trajecten

Mijn Expertise

Ik beschik over een brede ervaring in HR en heb 20 jaar ervaring in verschillende functies in de bedrijfswereld. Dit maakt dat ik mij kan inleven in het werkveld. Ondertussen werk ik al meer dan 11 jaar als zelfstandig coach waar ik holistisch werk met verschillende unieke tools. Mensen begeleiden naar herstel en balans is mijn levensdoel en passie.

Jouw pad

Heb jij ook het gevoel dat je afwijkt van je pad? Diep van binnen kennen we ons levensdoel. Soms komen er dingen op je pad die verhinderen om er naartoe te gaan. Maar er zijn mogelijkheden om zaken aan te pakken in je leven en werk.
We gaan naar de essentie, groeien in je bewustzijn.
Geloven en vertrouwen in jezelf, in jouw levenspad om van daaruit bewuste keuzes te maken.

Verhelderend

Elke begeleidingssessie is volledig afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. We beginnen meestal met diverse inzichtsoefeningen die naarmate we verder gaan in de loopbaanbegeleiding de puzzelstukjes helderder maken. Samen formuleren we jouw diepste verlangens en stellen we een plan op om deze te bereiken. Eventuele angsten worden niet vermeden, maar juist gebruikt als hulpmiddelen om helderheid te verschaffen. We werken samen aan het doorbreken van patronen die je kunnen belemmeren.

Jouw innerlijke stem communiceert soms subtiel, soms duidelijk. Dit is het niet, dit wil ik niet meer, of anders. Ben je klaar om in actie te komen? Als je verlangt naar een diepgaand traject, meer dan alleen woorden, en de kern van jouw levensdoel wilt onthullen. Laten we samen jouw pad naar vervulling uitstippelen.

Mogelijke loopbaanvragen waar je mee zit
als werknemer

 • Ik wil mijn loopbaan graag een andere richting geven, maar welke?
 • Van werknemer naar zelfstandige
 • Hoe stel ik mijn grenzen ten opzichte van mijn collega’s?
 • Hoe kan ik mijn combinatie werk-privé beter in balans brengen?
 • Hoe moet ik omgaan met stress en hoge werkdruk?
 • Er wordt gepest (bossing) op het werk, wat kan ik doen?
 • Hoe moet ik omgaan met conflicten die ik heb met collega’s of mijn baas?
 • Ik wil doorgroeien maar wil eerst inzicht krijgen op mijn competenties
 • Ik wil solliciteren voor een andere functie maar wil advies
 • Ik wil weer gelukkig naar mijn werk gaan maar weet niet hoe
 • Ik wil zicht krijgen op mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Herkenbaar?

 • Ga je soms tegen je zin werken?
 • Wil je weten welke job écht bij je past? Carrièreswitch?
 • Voel je je futloos of overspannen?
 • Vind je geen voldoening in je job?
 • Zit je met twijfels over je keuzes?

Mogelijke loopbaanvragen waar je mee zit
als zelfstandige / ondernemer

 • ik voel dat ik bepaalde stromen aan het blokkeren ben en wil eruit
 • Ik wil loskomen van oude patronen zoals keihard werken telt, mezelf uitputten, ga naar balans
 •  Verkrijg je meer inzicht in je ondernemende vaardigheden: waar ben je sterk in? Waar kan je nog in verbeteren?
 • Benieuwd waar je vandaag staat en waar je naartoe wilt?
 • Onder de loep nemen hoe jij je eigen groei en ontwikkeling ziet?
 • Hoe moet ik omgaan met conflicten met mijn werknemers?
 • Twijfel over de stap van bijberoep naar hoofdberoep?
 • Worstel je met balans werk/privé?
 • Wil je constructief leren feedback geven aan medewerkers?
 • Ik wil weer gelukkig naar mijn onderneming gaan maar weet niet hoe

Herkenbaar?

 • Waar worstel je mee?
 • Waar twijfel je aan?
 • Hoe zie je jouw toekomst en zaak tegemoet?
 • Ga je soms tegen je zin werken?
 • Wil je weten welke job écht bij je past ? Carrièreswitch?
 • Voel je je futloos of overspannen?

Kristel wees op mijn twijfels over toekomstig werk, gezien mijn burn-out deels door mijn werk en aanpak werd veroorzaakt. Ik dacht dat ik een totaal andere richting moest inslaan, maar wist niet goed welke richting. Tests onthulden mijn sterke en zwakke punten, valkuilen en interesses. Uiteindelijk bleek dat mijn vorige werk niet verkeerd was voor mij, maar dat de invulling moest veranderen. Ik vertrok bij Kristel met twee duidelijke potentiële doelen voor mijn toekomstige werk. Slechts twee weken later kon ik een van deze doelen realiseren, op een andere manier dan voorheen.

Jurgen, zelfzeker professionele doelen realiseren

De loopbaanbegeleiding bij Kristel heeft er voor gezorgd dat ik écht stappen durf te ondernemen om mijn eigen zaak op te starten. Mijn leven is helemaal veranderd, ik werk nu als zelfstandig ondernemer en geniet van mijn vrijheid.

Hannah , stap naar eigen onderneming

Durven hulp vragen bij elke stap en toch de beslissing volledig vanuit mezelf maken. ‘Ja’ zeggen op wat ik voel wat ik wil en ‘neen’ tegen wat ik niet meer wil.. klinkt eenvoudig maar was een moeilijke stap. Bewust durven springen om opnieuw te gaan studeren. Het loopbaantraject was de moeite waard, ik raad het iedereen aan.

Sofie, Bewust kiezen om terug te studeren

Bedankt voor de coaching zowel over mijn loopbaan als de mental coaching! Jij als klankbord dat niet meteen oordeelt, dat was erg waardevol op een moment in mijn leven waarbij ik het gevoel had dat alles rond mij heel erg snel veranderde.

Je maakte mij ervan bewust dat ik als mens op elk moment in mijn leven een eigen beslissingskracht hebt (onnozel dat je het soms vergeet eigenlijk), maar dat gaf rust. Je gaf me vertrouwen en daar putte ik draagkracht uit. Je deed me inzien dat ik de lat niet altijd zo hoog moet leggen, en vertrouwen mag hebben in mijn eigen kwaliteiten. Ik heb het gevoel dat ik nu uit een diep dal geraakt ben en me niet constant over de lange termijn zorgen moet maken, maar eerder van dag tot dag leef én geniet.

Jeroen , meer kracht om zelf te beslissen

Na een turbulent jaar waarin mijn leven overkop werd gegooid, voelde ik tot in mijn diepste wezen dat het tijd was voor verandering. Ik zat niet langer op het voor mij ‘juiste’ pad. Het grootste obstakel bleek mijn eigen zelfvertrouwen. Ondertussen weet ik weer wat ik waard ben en waar ik voor sta, en de sessies met Kristel hebben mij de moed gegeven om te springen en te gaan voor wat ik echt wil.

Nadia, terug op het juiste pad

Iedereen is uniek. Iedereen heeft iets anders nodig, daarom werk ik op maat van jouw unieke loopbaanvraag. Elk loopbaantraject kan er anders uit zien, inhoudelijk verschillen ze allemaal. 

loopbaantraject kristel van damme

Na mijn burn-out heb ik dankzij waardevolle loopbaanbegeleiding een duidelijke richting gevonden. Mijn persoonlijke groei is merkbaar, en ik voel nu minder druk als het gaat om verantwoordelijkheid. Mijn ondersteuning aan anderen is nu gebaseerd op mijn capaciteiten, zonder de last van volledige verantwoordelijkheid. Dit verschil valt echt op. Bovendien heb ik besloten om opnieuw te gaan studeren. Ik ga vol enthousiasme een nieuw avontuur tegemoet.

Sofie, duidelijke richting in mijn leven en werk

Een maand na de loopbaanbegeleiding ben ik als freelancer begonnen. Ik zat al in de juiste richting maar niet bij de juiste werkgever en/of statuut. Het grootste verschil nu is mijn verminderde verantwoordelijkheidsgevoel. Hoewel ik mijn werk nog steeds zo goed mogelijk wil doen, voel ik me niet langer als enige verantwoordelijk. Mijn rol als externe is om te helpen waar ik kan, en dat maakt een groot verschil.

Peter, van werknemer naar zelfstandige

Ik zocht naar loopbaanbegeleiding met een eerder holistische visie en kwam terecht bij Kristel. Zij heeft me vanaf de eerste sessie laten voelen dat datgene ik dacht verloren te zijn onderweg, nooit weggeweest was, er lag hooguit een laagje stof op. Door de oefeningen en gesprekken hervond ik het vertrouwen en geloof in mijzelf en mijn kunnen terug en daar ben ik Kristel heel dankbaar voor.

Isabelle, terug vertrouwen en geloof in mezelf

Door de loopbaanbegeleiding kreeg ik de gelegenheid om op een veelzijdige manier nieuwe inzichten te verwerven. Kristel gaf me de ruimte om mijn eigen perspectieven te ontdekken, maar bracht ook boeiende ideeën ter tafel wanneer dat gepast was. Nu ben ik veel avontuurlijker in het overwegen van onconventionele carrièrepaden. Mijn wereld is open gegaan, bedankt.

Jo, veel nieuwe inzichten en ruimte

De individuele benadering en de uitdagende opdrachten speelden een essentiële rol in mijn persoonlijke groei en besluitvorming omtrent mijn carrière. Eerlijk gezegd kan ik nu met vertrouwen zeggen dat ik veel meer bekwaam ben in het nemen van de juiste beslissingen voor mijn toekomst.

Mieke, bekwamer in beslissingen nemen

Heb je hulp nodig om de sprong te wagen naar datgene wat je echt wenst in het leven? Samen kunnen we jouw dromen omzetten in concrete stappen.

Waardevolle tools die ik inzet waar nodig

MBTI® is het meest bekende ontwikkelingsinstrument ter wereld. Ik zet MBTI voor een stukje in om inzicht te krijgen in de puzzel ‘wie ben ik?’ en welke soort job past bij wie ik ben. Het is geen volledig MBTI-profiel in de loopbaanbegeleiding.

Entre-spiegel2.0® is een wetenschappelijk onderbouwde tool. Het brengt je ondernemersvaardigheden in kaart. De ENTRE-Spiegel 2.0 peilt naar de elf belangrijkste competenties die je als ondernemer nodig hebt. Ik gebruikt de ENTRE-Spiegel 2.0 als een zelfreflectie-instrument en coachen hier verder op jouw competenties waar je verder kan op ontwikkelen.

Keuzekompas® helpt mensen om die dingen, die er voor hen écht toe doen, op een rijtje te zetten wanneer belangrijke levenskeuzes zich aandienen. Beslissingen in studie, werk en leven zijn immers zoveel authentieker en duurzamer wanneer ze aansluiten bij jouw intern kompas.

Enkele zoekwoorden waarvoor je terecht kan bij mij

Worklife balance, werkhervatting-na-burnout, stresshantering, zingeving, loopbaanoriëntatie, veerkracht opbouwen, pestgedrag op het werk, groei en uitdaging, arbeidsmarkt-verkenning, heroriëntatie, relaties in werkcontext, kwaliteiten reflectie, motieven reflectie …

Ik werk onder het mandaat van loopbaancentrum Julie Thevelin

loopbaancentrum julie thevelin
loopbaancheque vdab

Voorwaarden gebruik loopbaancheques

Algemeen gesteld moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen:

Je woont in Vlaanderen of Brussel.
Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
Je werkte minimum 7 jaar (= 84 maanden) als werknemer of zelfstandige.
Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
Er zijn uitzonderingen. Lees ze op de website van de VDAB: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie

Je hebt recht op 7 uur begeleiding elke 6 jaar.  Cheque 1 (40 euro) = 4 uur begeleiding, cheque 2 (40 euro) =3 uur begeleiding.
Bestel ze online via ‘Mijn loopbaan’ op de site van de VDAB of telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700.

Heb je geen recht meer op loopbaancheques?

Dan kan je ook bij mij terecht, bekijk het aanbod.

Een nieuwe weg bewandel je stap voor stap.
Verandering begint bij de eerste stap.

De eerste stap is heel eenvoudig:
Plan jouw loopbaanbegeleiding nu in.

Jij hebt de kracht om opnieuw te kiezen!