herstel je trauma's prive en op het werk kristel van damme

Herstel je trauma’s op privé- en werkvlak,
neem je eigen verantwoordelijkheid voor je levensstijl.

Vind een toekomst met een nieuwe flow.

Als je niet bewust bent hoe jouw emoties je huidige levensstijl beïnvloeden en beheersen, is het onmogelijk om je los te maken uit de greep die het op je heeft.
Welke emotionele trauma’s beïnvloeden je onbewust om je materiële doelen te manifesteren: kledij, auto, huis, hoeveelheid geld, functie of statuut werk …?Trauma’s veroorzaken stress in je lichaam en geest. Het creëren van een nieuwe levensstijl en toekomst vraagt een inspanning. Het komt niet zomaar vanzelf, toch geloven veel mensen dat het op een magische manier gebeurt, we noemen dit toeval. Maar weet, ik geloof niet in toeval. Het gebeurt vaak, maar niet op de manier die we verwachten.

Emoties en gevoelens van vroeger bepalen onze huidige levensstijl.

We trekken onbewust situaties aan in ons leven. Je moet je bewust zijn van de mogelijkheden en ernaar handelen. Dit vergt een helder zicht op je verleden, je overtuigingen en je gedragingen, net als jouw mentaliteit. Door je verleden te helen ben je in staat je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Hiermee bedoel ik zowel privé als op het werk. We maken overal trauma’s mee, met een kleine of grote ‘T’.

Denk ook eens aan je kindertijd, de leeftijd van 6 jaar. Denk aan de kleren die je droeg, de kamer waarin je sliep, je vrienden, familie in die tijd. Denk aan wat je gevoelens waren over verschillende thema’s : geld, werken, vrienden, … Wat betekende dit voor jou? Waar kwam dat gevoel vandaan? Vertelden jouw ouders dat je hard moest werken om geld te kunnen verdienen? Dat geld niet aan bomen groeit? Kochten ze alles wat je nodig had?  Kreeg je cadeaus of helemaal niets?

Wanneer had je de eerste keer een slecht gevoel over bijvoorbeeld geld? Was het omdat er geen geld genoeg was? Of je werkte karweitjes niet af en kreeg geen zakgeld, of minder zakgeld dan je vriendjes?  Werd je geplaagd op school? Hoe ga je er nu mee om? Verwen je jezelf extra om in te halen wat je toen tekort had? De mooiste kleren en er op zijn best uitzien nu?

Denk na over hoe deze emoties en gevoelens voorrang hebben gekregen aan de manier waarop je je geld verdient en gebruikt en hoe je contact maakt met andere mensen. Hoe ze jouw levensstijl beïnvloed hebben.

Wat is je levensstijl nu en maakt die je gelukkig?

Word je bewust dat de patronen en gewoontes voortkomen uit situaties waarin je mind je probeerde te beschermen tegen iets. Misschien de teleurstelling omdat je niet kreeg wat je nodig had, of de teleurstelling van je ouders omdat je niet deed of droeg wat ze verlangden?

Deze had je toen nodig maar weet dat je dit vandaag niet meer nodig hebt. Straffer zelfs, ze staan je in de weg!

Herschrijf je toekomst. In plaats van te denken “Ik verdien nooit genoeg geld, en kan me geen vakantie veroorloven” vertel je jezelf “Ik ga op zoek naar een beter betaalde baan, of een tweede inkomstenbron, zodat ik een broodnodige vakantie kan financieren.”

Denk in oplossingen.

Veel kans dat hier je innerlijke criticus de kop komt opsteken. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht en kom je vast te zitten en ziet je toekomst er kansloos uit.

Ons verleden heeft zoveel macht over ons en vaak zijn we blind voor de invloed ervan. De sleutel ligt meestal daar door te onderzoeken waar we onze negatieve overtuigingen hebben opgedaan.

Een krachtige magneet worden

Hoe doen we dat? Trauma’s verwerken, loslaten en positieve energie uitstralen. Negatieve overtuigingen ombuigen naar positieve overtuigingen. Mensen met een positieve houding stralen deze energie uit en hebben het vermogen om zowel geld, relaties, werk aan te trekken.

Houden van wat je doet en een dankbare, gelukkige energie uitstralen is zo magnetisch voor de stroom van energie op alle vlakken.

Alles wat je doet met liefde en passie maakt dat je jouw ‘container voor overvloed’ kan vergroten. Deze mensen zijn aantrekkelijker en we voelen ons aangetrokken tot hen, kijken op naar hen.

Geld alleen maakt niet gelukkig.  Geluk komt voort uit ervaringen, het volgen van je nieuwsgierigheid. Geluk komt van werken vanuit je hart en het uitbreiden van je vaardigheden, het geven en ontvangen van liefde. Geluk komt van avontuur.

Avontuur is geen vakantie. Er zijn uitdagingen waarbij we zelfs lijden en waar we betekenis vinden, die de basis zijn voor onze emotionele groei.

Hoe weet je of je in de flow zit privé en op je werk?

Je zult het weten, als je erbij komt, wat het ook is. In flow zijn is volledig opgaan in het moment. Je voelt geen stress. De tijd lijkt voorbij te vliegen. Je kunt je vaardigheden en talenten moeiteloos gebruiken, en je ziet hoe je werk bijdraagt én een verschil maakt. Het voelt niet aan als werken, het voelt als spelen. Dus ga erop uit, ga op ontdekking, start je zoektocht in het verleden als er trauma’s zijn en volg therapie. Maak nieuwe kansen als je zicht hebt op waar je werkelijk goed in bent, in welke omgeving en waar je van droomt … Dit kan je ontdekken in een loopbaanbegeleiding. Bewust naar de huidige situatie kijken, oefeningen maken om dit bewustzijn te vergroten. Waar sta ik nu en wat heb ik nodig, welke stappen dien ik hier in te nemen?

Vind je passies en open de deuren naar een nieuwe levens- en werkstijl die bij je past, een nieuwe flow!