numerologie en persoonlijke ontwikkeling kristel van damme

Wat is Numerologie en hoe kan het je leven en je persoonlijke ontwikkeling beïnvloeden?

Numerologie is een fascinerende oude wetenschap die de symbolische en esoterische betekenis van getallen onderzoekt en hoe deze invloed kunnen hebben op ons leven en onze persoonlijkheid. Het is de basis van astrologie. De grote Arcana van de Tarot wordt gebruikt in de numerologie. De bedoeling van numerologie is dat getallen meer zijn dan alleen wiskundige berekeningen; ze dragen een energetische trilling en diepere betekenis die ons inzicht kan geven in verschillende aspecten van ons bestaan. Laten we eens kijken naar wat numerologie is, hoe het werkt en hoe het je leven helpt!

De Basisprincipes van Numerologie

1. Constante en karakterkaart

Een van de meest fundamentele concepten in numerologie is de constante en karakterkaart. Op basis van je geboortedatum worden deze nummers berekend. Het geeft inzicht in je levensdoel en de belangrijkste lessen die je in dit leven moet leren. Het is een blauwdruk van je leven en kan helpen de richting en uitdagingen die je tegenkomt te verduidelijken.

2. Cyclus en groei-jaar

Numerologie kan ook worden gebruikt om voorspellingen te doen voor specifieke tijdsperioden in je leven. Dit wordt gedaan door de getallen van het huidige jaar en maand te bekijken, gecombineerd met je persoonlijke getallen. Dit kan je helpen trends en potentiële gebeurtenissen in je leven te voorspellen, zodat je beter voorbereid bent op wat komen gaat. Elke cyclus duurt 10 jaar en je begint een nieuw groei-jaar op je verjaardag.

3. Naamgetallen

In de numerologie worden ook veel waarde gehecht aan de getallen die aan je naam gekoppeld zijn. Elk letter van het alfabet heeft een numerieke waarde. Door de getallen van je naam op te tellen, kun je verschillende numerologische getallen berekenen. Door de getallen van je naam op te tellen, kun je verschillende numerologische getallen berekenen, zoals je expressie- of lotsbestemmingsgetal. Deze getallen geven je innerlijke drijfveren, talenten en de manier waarop je je leven benadert.Deze getallen geven je innerlijke drijfveren, talenten en de manier waarop je je leven benadert.

4. Andere belangrijke getallen

Naast het levenspadnummer en de naamgetallen zijn er andere belangrijke getallen in de numerologie die elk een eigen specifieke betekenis en impact op je leven hebben. Bijvoorbeeld, je zielsgetal (gebaseerd op de klinkers in je naam) geeft inzicht in je diepste verlangens en motivaties, terwijl je persoonlijkheidsgetal (gebaseerd op de medeklinkers in je naam) laat zien hoe je door anderen wordt gezien.

Toepassingen van Numerologie in coaching

Zelfontdekking: Numerologie is een krachtig hulpmiddel om jezelf te ontdekken. Als je inzicht krijgt in je numerologische getallen, kun je een beter begrip ontwikkelen van je persoonlijkheid, sterke en zwakke punten, en levensdoelen. Dit kan helpen bij het maken van bewuste keuzes die bij je ware zelf passen.

Sommige mensen maken gebruik van numerologie om belangrijke levensbeslissingen te nemen. Bijvoorbeeld, het kiezen van een goede datum voor een belangrijk evenement, zoals een huwelijk of het starten van een nieuw project, kan beïnvloed worden door numerologische overwegingen. Dit helpt je om je keuzes beter te begrijpen.

Relatie-inzicht: Numerologie kan ook inzicht geven in de dynamiek van je relaties. Als je de numerologische getallen van jezelf en je partner vergelijkt, zie je beter hoe jullie elkaar aanvullen en waar er problemen kunnen ontstaan. Dit inzicht kan helpen bij het bevorderen van betere communicatie en samenwerking.

De voorspelling en de richting: Hoewel numerologie geen exacte wetenschap is, kan het trends en potentiële gebeurtenissen in je leven voorspellen. Dit kan je helpen beter voorbereid te zijn op wat er gaat gebeuren en je levenspad met meer vertrouwen te bewandelen.


Conclusie numerologie

De numerologie is een unieke en diepgaande manier van naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Numerologie kan je helpen beter te worden in het ontdekken van jezelf, het verbeteren van je besluitvorming, het inzicht in je relaties en voorspellingen voor de toekomst. Dit hulpmiddel kan je helpen bij het vergroten van je persoonlijke groei, zelfontdekking en spirituele ontwikkeling, zodat je je leven op een meer bewuste en vervullende manier kan leven.

In mijn coachingsessies probeer ik een beter begrip te krijgen van waar je je momenteel bevindt in welke cyclus en groei-jaar.  Dit kan vaak een verklaring zijn voor de problemen die je moet oplossen.

Ben je benieuwd wat jouw numerologie vertelt?

Kristel Van Damme contact

Hallo, ik ben Kristel Van Damme en door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen kan ik een veilige omgeving en vertrouwen bieden om een optimaal resultaat te bereiken, stap voor stap.

Ik ben al meer dan 11 jaar zelfstandig coach en werk met verschillende mind-body technieken. In de bedrijfswereld heb ik een uitgebreide kennis van HR en ik heb 20 jaar ervaring in verschillende administratieve en commerciële functies. Dit geeft me de kans om me in te leven in het werkveld voor loopbaantrajecten. Het begeleiden van mensen naar herstel en balans is mijn levensdoel en passie. Ik wil je helpen je beter te voelen en beter te presteren op het werk en in je privéleven.

Heb je nog vragen of bedenkingen bij dit artikel?  Laat gerust van je horen.  Blijf je graag up-to-date met het aankomende blogs? Meld je dan aan voor m’n nieuwsbrief hieronder.