Emotional freedom techniques is een krachtige methode
om o.a. stress, overtuigingen, angst en trauma te transformeren.

Contacteer mij
”De enige obstakels in het leven zijn de beperkingen die we onszelf opleggen.”

Emotional Freedom Techniques is een behandelingstechniek die cognitieve therapie combineert met acupressuur. Acupressuur is een techniek afkomstig uit China, waarbij de energieën van het lichaam geregeld worden door het uitoefenen van druk op de meridiaan-punten (energiebanen) van het lichaam.  EFT stimuleert het elektromagnetisch veld.

EFT is een krachtige manier om te gaan met onopgeloste klachten van de kindertijd, wijzigt ongewenste reacties op verschillende emotionele triggers, transformeert beperkende overtuigingen die jou niet meer dienen. Het werkt dus kortom op mentaal, fysiek of emotioneel vlak.  Klachten nemen snel en waarneembaar af, met blijvend resultaat. Herprogrammeren naar meer geluk en vrijheid!

EFT is de afkorting voor Emotional Freedom Techniques of emotionele bevrijdingstechniek, ook wel tapping genoemd.

Het symptoom is nooit het echte probleem.

Zo zie ik dikwijls dat een emotioneel probleem uit jouw verleden vaak de start was voor het ontstaan van je klachten. Angsten en trauma’s veroorzaken chronische stress in jouw systeem waardoor jouw onderbewuste gaat vechten, vluchten of verstarren. Deze prikkels zorgen voor een verstoring in jouw energiesysteem en werkingsmechanisme. Een verzwakt energetisch veld kan de oorzaak zijn van vele acute en chronische aandoeningen.

We focussen op 2 dingen : wat je zegt of denkt en waar ik druk geef op het klassieke systeem van acupunctuur. Wat je zegt of denkt, houdt een steeds veranderende focus in jouw oorspronkelijke klacht/probleem. De oorsprong van deze klacht ligt in jouw verleden en de emoties die er toen waren. Bewust en onbewuste herinneringen komen aan bod waar je nu klaar voor bent om los te laten. De gevoelens en emoties die het nu creëert in jouw lichaam en geest transformeren we. Auto-suggesties en affirmaties kunnen deel uitmaken in deze behandeling.

EFT zorgt voor herstel in jouw energetisch systeem. Door de desensitisatie van emoties ga je naar een neutrale, veilige modus. Je reageert op situaties in het nu in plaats vanuit jouw verleden.

Bewustwording, verwerken en loslaten zijn de sleutelwoorden in jouw begeleiding. Loslaten is een krachtige daad! Als je leert loslaten, kun je weer vooruit. Je bent niet langer verstrikt in je problemen. Hierin help ik jou om de controle los te laten, om het maximale te bereiken.

De basismethode is eenvoudig. Daarom leer ik je die als cliënt ook aan, zodat je zelf snel en effectief dagelijkse problemen kunt oplossen. Tijdens de sessies werken we diepgaand aan de onderliggende thema’s en beperkende overtuigingen

Emotional Freedom Techniques = ‘evidence-based practice’

“Storende emoties, fysieke klachten en traumatiserende herinneringen verdwijnen dmv EFT” (Bruce Lipton, PhD). Dit zijn enkele van de opmerkelijke resultaten van Tapping. Door deze interessante resultaten groeit Tapping wereldwijd snel.

Dit is ook tientallen onderzoekers opgevallen. Daardoor wordt Tapping al geruime tijd grondig  wetenschappelijk onderzocht.  Dankzij de meer dan 100 gepubliceerde wetenschappelijke studies wordt Tapping momenteel beschouwd als een ‘evidence-based practice’.

Effecten die onderzocht zijn : daling cortisol, verbeterd immuniteit, daling van pijn, angst, depressie, PTSS, bloeddruk, eetverslavingen, daling van een hoge bloeddruk stressgerelateerd.

Op zoek naar verhelderende videofragmenten ?

Voor een overzicht van de studies kun je oa volgende websites bezoeken:

Emotional Freedom Techniques helpt mensen blijvend

Emotional freedom techniques helpt mensen blijvend van hun problemen af. Door stoorzenders in het brein in kaart te brengen, kun je de oorzaak van onverklaarbare klachten voorgoed wegnemen. EFT is een krachtig instrument voor de behandeling van psychische en lichamelijke klachten en levert zonder terugval het beste en snelste resultaat.

 • Chronische stress
 • Stressproblematiek in al zijn aspecten: fysieke druk en spanning, emotionele disbalans, mentale verwarring
 • Angsten en fobieën zoals gegeneraliseerde angst (piekeren), faalangst, vliegangst, spinnenfobie, naaldenfobie, pleinvrees (agorafobie), watervrees, bloosangst, claustrofobie, …
 • Traumaverwerking en posttraumatische stress(PTSD): na trauma, ongeluk, natuurramp, operatie, ziekteproces, …
 • Depressie
 • Begeleiding van intense of stresserende levensfasen zoals midlife, pensioen, lege nest, echtscheiding, alleen- of samenwonen, trouwen, wel of niet kinderen krijgen, ouder worden
 • Dwangstoornissen
 • Eetstoornissen
 • Emotionele problemen zoals boosheid, woedeaanvallen, verdriet, problemen met zelfvertrouwen, jaloezie, schaamte, schuldgevoelens, gevoel van afgesneden zijn, eenzaamheid, …
 • Gedragsproblemen bij kinderen
 • Gewenning en verslavingen
 • Lichamelijke klachten en psychosomatische klachten
 • Oververmoeidheid, overspanning, burn-out, fybromyalgie, …
 • Persoonlijke ontwikkeling – zelfvertrouwen
 • Psychosomatische klachten zoals hyperventilatie, buikklachten, spanning in de borstkas, slapeloosheid, hoofdpijn, migraine…
 • (Sport)prestaties
 • Rouwverwerking

Leef je beste leven nu!

Neem contact op met Kristel voor al jouw vragen.

Ik maak graag tijd vrij voor jou voor een telefonisch gesprek om te ontdekken of Emotional freedom techniques jou kan helpen.

Contacteer mij