Wat cliënten delen
na hun traject ..

Emotional freedom techniques (EFT) heeft bij mij zaken losgemaakt die ‘babbeltherapieën’ niet konden. Het is meer dan de ‘theorie kennen’, het gaat ook echt om het voelen in je lichaam en dat behaalt de techniek EFT echt wel.
Verder is Kristel heel menselijk en authentiek. Ze deinst er niet van terug om ook eens iets over zichzelf te delen, wat mij dan verder helpt en voor erkenning zorgt. Hierdoor wordt het uurtje minder stijf en is het ook makkelijker om zelf zonder schaamte iets te delen.
Wat ik ook heel aangenaam vind is de ‘holistisch’ aanpak  én de spiritualiteit (wat eigenlijk te weinig aan bod komt in de meeste therapieën).
Het verder blijven zoeken en verdiepen met verschillende tools, maakt dat er steeds nieuwe zaken aan toegevoegd worden. Ik voelde ook een oprechte interesse, iemand die meedenkt en voelt om me verder te helpen.
Tenslotte is de praktijkruimte ook rustgevend, echt een plek die de rust weerspiegelt waar iedereen op zoek naar is.
Dankjewel.

Ariëlle P., Emotional freedom techniques

Wij hebben een hele lieve, leuke dochter van 10 jaar maar af en toe had ze haar moeilijke momenten: ze werd heel snel boos, voelde zich onrechtvaardig behandeld,… alle rede was weg. Als ouder probeer je je begripvol op te stellen en je kind te begrijpen maar haar gedrag werd extremer waardoor het voor het ganse gezin niet meer houdbaar was. Zo zijn we terecht gekomen bij Kristel. Door haar weten we nu dat de woede-uitbarstingen het gevolg zijn van te veel aan prikkelingen en frustraties die onze dochter op school opkropte en thuis uitte. Er kwam ook steeds meer het besef dat onze dochter hoogsensitief is. Kristel leerde onze dochter om haar stress onder controle te houden door bewuste ademhalingsoefeningen (hartcoherentietraining), die ze nog elke avond voor het slapen gaan toepast. Daarnaast paste ze ook Emotional Freedom Technics (EFT). Door de therapie van het tikken en praten heeft onze dochter terug een boost en vertrouwen in zichzelf gekregen. Voor mijn dochter is het een hele verademing dat ze haar overprikkelingen kan plaatsen maar vooral ook dat ze weet hoe ze er mee om kan gaan.

Bedankt Kristel voor jouw professionele hulp!

Hilde M., Kindercoaching - Emotional freedom techniques – Hartcoherentie

Kristel is gespecialiseerd in EFT (Emotional Freedom Technique), hartcoherentie en loopbaanbegeleiding (en misschien nog wel meer). Met de EFT oefeningen bij Kristel voelde ik een rust terugkeren die hielp om mijn spieren te ontspannen. Bovendien is het ook een aangename, soms grappige en ook soms confronterende oefening, waarbij je uzelf beter leert kennen. De hartcoherentie oefening brengt dan weer totale rust gedurende 6 minuten, die deels voor een lange tijd verder blijft aanhouden. Tijdens deze oefening werd heel duidelijk dat ik nog steeds aan heel veel stress onderhevig was. Door een paar keer per dag voor korte tijd heel hard op de ademhaling te concentreren kan je blijkbaar het stressniveau gedurende de ganse dag onder controle houden. En ook bij deze oefening voelde ik onmiddellijk effect, al was het niet eenvoudig aan te leren (wat vooral te wijten was aan mijn hoog stress niveau). Tenslotte merkte Kristel ook op dat ik met enorme twijfels zat over toekomstig werk. Mijn burn-out was immers onder andere te wijten aan mijn werk en de manier waarop ik dit aanpakte. Ik was er dan ook van overtuigd dat ik een totaal andere richting uit moest, maar wist helemaal niet wat. Dan ben ik tevens met Kristel loopbaanbegeleiding gestart. Met verschillende testen werd mij duidelijk gemaakt wat mijn sterktes en zwaktes waren, mijn valkuilen, wat mij kon boeien en wat niet, enz… Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat de inhoud van het werk dat ik deed in het verleden, eigenlijk niet zo fout zat bij mij. Wat wel zeker zou moeten veranderen was de wijze waarop ik dit zou gaan invullen. Ik heb afscheid genomen van Kristel met uiteindelijk twee duidelijke potentiële doelen voor toekomstig werk. Twee weken later was het zo ver en kon ik een van deze doelen invullen, weliswaar op een andere manier dan vroeger…. Sinds kort (precies 1 maand na opstart zelfstandige activiteit 😉 ben ik van start gegaan als freelance. In mijn job zit er een beetje van alles in die als mijn sterke punten naar boven zijn gekomen tijdens de sessies met Kristel.

Ik ben opnieuw vertrokken en dit in de richting die naar boven is gekomen tijdens de loopbaanbegeleiding, en niet de weg die ik eigenlijk van plan was in te slaan na mijn burn-out. Eén groot verschil met vroeger, mijn verantwoordelijkheidsgevoel is veel lager. Ik wil uiteraard mijn werk zo goed mogelijk doen, maar voel mij als externe niet meer de eindverantwoordelijke in het verhaal. Ik kan hen maar bijstaan waar ik kan. En dat is toch een groot verschil.

Tevens is deze getuigenis bedoeld voor mensen die radeloos op zoek zijn naar een oplossing voor een medisch probleem. De holistische aanpak van Kristel samen met KPNI collega’s scannen het volledige lichaam en geest, uiteindelijk hangt alles aan elkaar. Ik heb duidelijk zelf ervaren dat zelfs fysieke pijnen niet hoeven veroorzaakt te worden op de plaats waar je de pijn effectief voelt. Een arts/specialist analyseert vooral de plaats waar de pijn aanwezig is en eventuele voorliggende mogelijke oorzaken (iets wat gekneld zit), maar ziet veel minder het totale plaatje.  En voor een totaal oplossing was Kristel voor mij goud waard. Dank je wel!!!

Jurgen T., Emotional freedom techniques – hartcoherentie – loopbaanbegeleiding

De loopbaanbegeleiding bij Kristel heeft er voor gezorgd dat ik écht stappen durf te ondernemen om mijn eigen zaak op te starten. Mijn leven is helemaal veranderd, ik werk nu als zelfstandig ondernemer en geniet van mijn vrijheid.

Hanna C., Loopbaanbegeleiding
Na een turbulent jaar waarin mijn leven overkop werd gegooid, voelde ik tot in mijn diepste wezen dat
het tijd was voor verandering. Ik zat niet langer op het voor mij ‘juiste’ pad. Alsof ik ergens een verkeerde afslag
had genomen, of onderweg iets was verloren. Het grootste obstakel bleek mijn eigen zelfvertrouwen, en ik besefte dat ik
dit niet alleen kon, ik had een helpende hand nodig.
Ik zocht naar loopbaanbegeleiding met een eerder holistische visie en kwam terecht bij Coaching Life, en bij Kristel.
Zij heeft me vanaf de eerste sessie laten voelen dat datgene ik dacht verloren te zijn onderweg, nooit weggeweest was,
er lag hooguit een laagje stof op. Door de oefeningen en gesprekken hervond ik het vertrouwen en geloof in mijzelf en
mijn kunnen terug en daar ben ik Kristel (en Coaching Life) heel dankbaar voor.
Ik weet weer wat ik waard ben en waar ik voor sta, en de sessies met Kristel hebben mij de moed gegeven om te springen
en te gaan voor wat ik echt wil.
Duizendmaal dank!
Nadia P., Loopbaanbegeleiding

Durven hulp vragen bij elke stap en toch de beslissing volledig vanuit mezelf maken. ‘Ja’ zeggen op wat ik voel wat ik wil en ‘neen’ tegen wat ik niet meer wil.. klinkt eenvoudig maar was een moeilijke stap. Bewust durven springen om opnieuw te gaan studeren. Het loopbaantraject was de moeite waard, ik raad het iedereen aan.

Sofie M., Loopbaanbegeleiding
Bedankt voor de coaching zowel over mijn loopbaan als de mental coaching! Jij als klankbord dat niet meteen oordeelt, dat was erg waardevol op een moment in mijn leven waarbij ik het gevoel had dat alles rond mij heel erg snel veranderde.
Je maakte mij ervan bewust dat ik als mens op elk moment in mijn leven een eigen beslissingskracht hebt (onnozel dat je het soms vergeet eigenlijk), maar dat gaf rust.
Je gaf me vertrouwen en daar putte ik draagkracht uit. Je deed me inzien dat ik de lat niet altijd zo hoog moet leggen, en vertrouwen mag hebben in mijn eigen kwaliteiten. Ik heb het gevoel dat ik nu uit een diep dal geraakt ben en me niet constant over de lange termijn zorgen moet maken, maar eerder van dag tot dag leef én geniet.
Jeroen B., Loopbaanbegeleiding

Een nieuwe weg bewandel je stap voor stap.
Verandering begint bij de eerste stap.

De eerste stap is heel eenvoudig:
Plan een intake gesprek in en ontdek of er een match is.