kristel van damme aanbod

En als het nodig is,
leg ik mijn pad naast het jouwe & loop ik met je mee.

Laten we aan onze tocht beginnen

Ik werk mensgericht, stap voor stap.
A-typisch – alternatief & spiritueel

Er bestaat geen standaardbehandeling

Er bestaat geen standaard behandeling; het is altijd anders. Waar traditionele therapeuten de klacht behandelen, doe ik het andersom. Door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen kan ik een veilige omgeving en vertrouwen bieden om een optimaal resultaat te behalen, stap voor stap.
Ik werk graag holistisch met de goede basis zelfzorg én spiritualiteit. Op een menselijke en authentieke manier deins ik soms niet terug om ook eens iets over mezelf te delen, wat jou verder kan helpen of voor erkenning zorgt en minder schaamte doet voelen om ook iets te delen.

In integratieve therapie sta jij centraal, niet je klacht

Ik ga niet uit van één specifieke oorzaak of aanpak; ik kijk allereerst naar de persoon. Wat betekent deze klacht in jouw leven en welke betekenis geef je daar zelf aan.

Als je het gevoel hebt dat je de controle verliest. Als je niet meer achter het stuur van je eigen leven zit. Als je overweldigd wordt door angst, stress of donkere gedachten. Besef dat er iets is dat je kan doen (en eigenlijk weet je dat wel, diep vanbinnen).

Verandering start bij jezelf, maar je hoeft er niet alleen aan te beginnen.
Verandering start bij jezelf

Een weg van bewust worden, verwerken en loslaten.

1. Bewust worden

Het is interessant om te weten hoelang het probleem bestaat, de oorzaak hoeft niet meteen helder te zijn. Van daaruit vertrek ik.

Soms van het onbewuste naar het bewuste. Je komt dan ook dichter bij je authentieke zelf te staan.

2. Verwerken

Diep vanbinnen weet je altijd precies wat je nodig hebt, dit is je intuïtieve kennis. Ik werk en verwerk zodat er een heldere verbinding komt.

Zo wordt troebel water pas helder, wanneer het de kans krijgt om tot rust te komen zodat modder naar de bodem kan zakken. Via coaching, methodieken, technieken verwerk ik jouw thema zodat er rust komt en opnieuw een flow.

3. Loslaten

Loslaten is een krachtige daad! Als je leert loslaten, kun je weer vooruit.
Je bent niet langer verstrikt in je problemen.

Hierin help ik jou om de controle los te laten, om het maximale te bereiken, het is de sleutel naar vrijheid. Zowel privé als professioneel.

Laten we aan onze tocht beginnen

Traject

Heb je verschillende klachten, problemen en weet je niet wat je nodig hebt?

Bij een eerste sessie starten we altijd met een intake gesprek om inzicht te krijgen in jouw verlangens en behoeften.
Van hieruit plannen we, indien gewenst, een paar sessies om jou persoonlijk sterker te maken of om inzichten te verkrijgen, ik gebruik verschillende werktools in alle sessies.

Is het jou duidelijk waar je nood aan hebt?

Soms kom je binnen met een duidelijke vraag, dan kan je onmiddellijk starten met :

  • Hartcoherentie training
  • Loopbaanbegeleiding
  • MBTI analyse

Voor een

  • EFT traject
  • Coaching
  • Kinder-en jongerencoaching

is een eerste sessie steeds een intakegesprek om alles in kaart te brengen. Verdere afspraken zijn dan werksessies.

innerlijke rust kristel van damme
Ik kijk waar jij juist nood aan hebt om terug innerlijke rust te kunnen ervaren

Werktools

Ik werk met een uitgebreid aanbod en gebruik verschillende werktools die ik inzet volgens jouw noden tot je op eigen kracht verder kan, want dat is mijn missie.

Emotional freedom techniques is een krachtige methode om o.a. stress, overtuigingen, angst en trauma te transformeren.

EFT is het resultaat van een ontmoeting tussen oost en west. Het combineert de energetische mensvisie uit acupunctuur en shiatsu met inzichten uit onder meer de neurowetenschappen en NLP. De tapping techniek’ werd ontwikkeld door de Amerikaanse ingenieur en NLP master Gary Craig, die stelt dat elke negatieve emotie een verstoring in het energiesysteem is.

Acupunctuurpunten worden aangetikt met de vingertoppen op het gezicht en lichaam. Het doel is om fundamentele veranderingen teweeg te brengen in het brein, lichaam en onderliggende energetische systeem.

Werkt vooral voor stress, angsten, trauma’s, chronische pijnen, beperkende overtuigingen en begeleiding bij levensprocessen, zowel bij kinderen als volwassenen.

Meer over EFT

Hartcoherentie

Als antwoord op burn-out, hyperventilatie, depressie, stress …

Hartcoherentie is een wetenschappelijke methode waarbij via een eenvoudige ademhalingstechniek het hartritme wordt beïnvloed zodat het hart en het brein met elkaar in balans worden gebracht.

Door deze ademhalingstechniek krijg je grip op je stress en emotionele reacties en andere belemmerende invloeden. Negatieve, onprettige gevoelens kunnen we transformeren naar een positief gevoel. Jouw hart en brein communiceren met elkaar in een veilige modus en brengen jou in balans. Innerlijke rust en stress reduceren bereik je als je consequent de techniek toepast.

Meer over Hartcoherentie

Neurolinguistisch programmeren

NLP is een krachtige, effectieve methode met als doel snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van hoe jij handelt. Hierdoor kan bestaand, niet gewenst gedrag, omgezet worden in wenselijk gedrag en creëer je het leven dat jij graag wilt. In verschillende opleidingen zat NLP verweven, ik gebruik soms modellen om tot inzichten te komen.

Frequentietherapie

Frequentietherapie is een behandelwijze die gebaseerd is op quantumfysica en biofysica.
Men spreekt ook van bioresonantie. Het is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat je lichaam door een energieveld is omgeven.
Frequentietherapie maakt gebruik van individueel bepaalde frequenties voor het stimuleren van specifieke zones in je lichaam. Het gebruik van de geselecteerde frequentieprogramma’s ondersteunt je herstel door de celmembraanspanning naar een natuurlijk niveau te brengen.

Meer over Frequentietherapie

Systemisch werken

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, verenigingen en onze vriendenkring. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen.
Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie of je werk. Met opstellingen, onderdeel van de methodiek systemisch werken, kun je deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken.
In verschillende opleidingen zat systemisch werk verweven, ik gebruik het soms om patronen bloot te leggen.

Affirmaties

Affirmaties zijn korte positief geformuleerde zinnetjes die je hardop of in gedachten dagelijkse meerdere keren uitspreekt. … Je wilt met positieve affirmaties een negatief denkpatroon ombuigen naar een positieve overtuiging. Immers, alles wat je aandacht geeft groeit. Of simpel gezegd: je bent wat je denkt!

Massage

Laat jouw energie weer stromen. Massage is letterlijk een oppepper voor lichaam en geest. Weg van de alledaagse stress. Hierdoor komt de vitale lichaamsenergie opnieuw vrijer stromen en komt het dwangmatige denken tot rust. Jouw lichaam en geest harmoniëren opnieuw. Ruimte in het hoofd, en rust voor het lichaam is soms nodig op bepaalde momenten.

Kleurcoaching

Kleuren helpen je om jouw balans te vinden en jouw eigen pad van bewustwording te lopen om uiteindelijk in je eigen kracht te staan. De kleuren die je draagt, bepalen je uitstraling. Thuis én op je werk.  Ze hebben een uitwerking op je gemoed. Laat zien wie je bent vanbinnen en vanbuiten. Een eerste indruk maak je geen twee keer!

Meer over Kleurcoaching

MBTI

MBTI® een sterke basis voor levenslange persoonlijke ontwikkeling en groei. Het MBTI-profiel laat zien hoe een individu omgaat met de wereld om zich heen en geeft inzicht in zijn/haar motivatie en de motivatie van anderen. Het geeft je als het ware een bril waardoor je verschillen tussen mensen makkelijker kan zien en begrijpen.

Meer over MBTI

Keuzekompas®

Het Keuzekompas® helpt mensen om die dingen, die er voor hen écht toe doen, op een rijtje te zetten wanneer belangrijke levenskeuzes zich aandienen. Beslissingen in studie, werk en leven zijn immers zoveel authentieker en duurzamer wanneer ze aansluiten bij jouw intern kompas.

Meer over Keuzekompas

Entrespiegel

Het brengt je ondernemersvaardigheden in kaart. Het peilt naar de elf belangrijkste competenties die je als ondernemer nodig hebt. Je gebruikt de ENTRE-Spiegel 2.0 als een zelfreflectie-instrument. Er is een mogelijkheid dat vrienden of familie jouw ondernemend spiegelbeeld mee vorm geven.

Meer over Entrespiegel 2.0

Een nieuwe weg bewandel je stap voor stap.
Verandering begint bij de eerste stap.

De eerste stap is heel eenvoudig:
Plan een intake gesprek in en ontdek of er een match is.

Boek nu